تعريف تربیت بدنی

بازگشت به بلاگ

تعريف تربیت بدنی

تاکید تربیت بدنی و ورزش همواره بر حرکت انسان یا به طور کلی فعالیت جسمانی است. بدیهی است که این تأكيد بر مبنای نوع نگرش به انسان و نیازهای او و همچنین آرمانها و اهداف او، صور مختلفی به خود گرفته و مسیرهای متفاوتی را پیموده است. آنچه سبب ماندگاری و رونق این رشته شده، ضرورت و اهمیت و به خصوص نقشی است که همواره در تربیت جسمی و روانی انسان ایفا کرده است.

امروزه، تربیت بدنی فرایندی آموزشی تلقی می شود که از فعالیت جسمانی به عنوان وسیله ای برای کمک به مهارتهای مورد نیاز، آمادگی جسمانی، دانش و نگرش استفاده می کند تا بدین ترتیب در رشد بهینه و بهزیستی افراد مشارکت کند. در این تعریف واژه تربیت به فرایند مداوم یادگیری گفته می شود که در سراسر زندگی ادامه دارد.

بیشتر برنامه های تربیت بدنی، امروزه بر مبنای مدل رشدی است. این مدل نشان می دهد که تربیت بدنی از طریق برنامه های هدفمند فعالیت جسمانی در رشد همه جانبه شخص مشارکت می کند. تربیت بدنی شامل اکتساب و پالایش مهارتهای حرکتی، رشد و نگهداری آمادگی جسمانی برای سلامتی بهینه و بهزیستی، اکتساب دانش درباره فعالیتهای جسمانی و پرورش نگرش مثبت در راستای کمک به یادگیری در طول عمر و شرکت در سراسر زندگی است. (خلجی، بهرام، آقاپور، 1387)

وست و بوچر هدف از تربیت بدنی را بهبود اجرا و عملکرد بشر و تکامل بخشیدن از طریق فعالیت جسمانی مناسب می دانند. همچنین از مبانی تاریخی، فیزیولوژیکی، روانشناسی، جامعه شناختی و بیومکانیکی به عنوان مبانی تربیت بدنی نام می برند که اصول و مفاهیم اساسی از این مبانی سرچشمه می گیرند.

بریویک معتقد است ورزش حامل ارزش های اجتماعی است (ورزشهای عمومی و گروهی حامل ارزش های ایده آلیستی و مدرن هستند، ورزش های ویژه حامل ارزش های مادی گرایانه و مدرن می باشند و نتیجه دیگر ورزش ها در هر دوره تکامل جوامع بشری، حامل ارزش های همان دوره بوده اند.) (عبدالهی، فرخی و باقری، 1380)

بنابراین تربیت بدنی فرایندی آموزشی، تربیتی است که به واسطه کسب و پردازش مهارتهای حرکتی و دانش علمی، ذهن و جسم انسان را درگیر فعالیت می کند و موجب پرورش و رشد استعدادهای جسمانی و نفسانی او می شود، قوای فرد را به تعادل می رساند و او را در راه رسیدن به کمال مطلوب خود یاری می کند. (گرگین، خسروپناه، 1391)

منابع

  • خلجی، حسن، بهرام، عباس و آقاپور مهدی. (1387)، اصول و مبانی تربیت بدنی و علوم ورزشی، تهران: سازمان سمت
  • عبدالهی، مجتبی، فرخی، احمد، باقری، خسرو. (1380)، اهداف، مبانی، اصول و روشهای تربیت بدنی در تربیت اسلامی، حرکت، شماره 7
  • گرگین، باقر و خسروپناه، عبدالحسین. (1391)، فلسفه تربیت بدنی با رویکرد اسلامی، نشریه پژوهشهای معرفت شناختی، دوره 1، شماره 4

https://ssrc.ac.ir/fa

اشتراک گذاری این نوشته

دیدگاه (2)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بلاگ